Ηλεκτρομηχανολογικά έργα και value proposition.Γίνεται;

2018-11-08

Οι περισσότεροι εργολάβοι στις μέρες μας, όταν πρόκειται να ασχοληθούν με κάποιο έργο εστιάζουν την προσοχή τους στο κέρδος και γενικότερα στο κόστος.Θα επιλέξουν πιθανότατα φθηνά υλικά και επαγγελματίες χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες.

Μας έχει τύχει αρκετές φορές ,τα διάφορα συνεργία να τελειώνουν την δουλειά όπως όπως, έτσι ώστε να γλυτώσουν μερικά ημερομίσθια.Αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την γρήγορη περάτωση του έργου,που είναι σημαντικό ειδικά σε επαγγελματικά και εμπορικά κτίρια.

Εδώ είναι όμως που ξεκινούν τα προβλήματα.Ένα έργο που έγινε στο πόδι και χωρίς σοβαρή μελέτη θα αρχίσει σύντομα να παρουσιάζει προβλήματα.Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα ν' αρχίσουν τα παράπονα από την μεριά του πελάτη.Και αυτό είναι που δεν το θέλουμε με τίποτα.

Είναι δουλειά του εργολάβου να προβλέψει τις κτιριακές ανάγκες του πελάτη και να του παρουσιάσει την βέλτιστη λύση(όχι πάντοτε την οικονομική με σκοπό να 'πάρει΄την δουλειά).Βέλτιστη λύση σημαίνει εξοικονόμηση ενέργειας,ασφάλεια,έλεγχος,άνεση και πολλά άλλα αναλόγως το έργο.

Ειδικότερα πρέπει:

  • Να επιβλέπεις και να κατασκευάζεις ένα έργο προλαμβάνοντας συνήθη λάθη που συμβαίνουν στο εργοτάξιο.
  • Να θέτεις σε λειτουργία ένα έργο σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του πελάτη σου.
  • Να παραδίνεις ένα κτίριο-χώρο έτοιμο προς χρήση έχοντας έναν ικανοποιημένο πελάτη.
  • Να αποφεύγεις δικαιολογίες του τύπου 'αυτό μου ζήτησες,αυτό σου έφτιαξα'.
  • Να μπαίνεις στην θέση ακόμα και του πιο απαιτητικού πελάτη και να σκέφτεσαι την επιθυμία του και να την κάνεις πράξη.